لپ تاپ استوک چیست؟

اصلی ترین دلیل خرید لپ تاپ  قابلیت حمل آن هاست چرا که با وجود بدنه ی سبک و نازک شما می‌توانید به راحتی تقریبا همه جا آن ها را همراه خود ببرید . از طرفی دیگر یک رایانه رومیزی به همراه کیس، مانیتور، صفحه کلید و ماوس فضای زیادی را اشغال می کند درصورتی که لپ تاپ  علاوه بر اینکه فضای کمی را اشغال می کنند شما می توانید پس از استفاده ، آن ها را در هرجایی نگهداری کنید .

لپ تاپ استوک به لپ تاپ های کارکرده یا دست دوم گفته میشود . اما همیشه اینطور نیست !
در فروشگاه های زنجیره ای اروپایی و امریکایی مشتریان میتوانند کالای خریداری شده را تا مدت ۳۰ روز بدون هیچ دلیلی مرجوع کرده و تمام مبلغ کالا را دریافت کنند. کالای برگشتی به دلیل باز بودن کارتن کالای نو شناخته نمیشود، بنابراین به هیچ وجه وارد فروشگاه نمیشوند و مستقیما به انبار فرستاده می شود.

پس از انبار کردن ، کالاها درجه بندی شده و در گرید های A,B,C و D به صورت عمده به فروش میرسند. پس ممکن است شما کالای استوکی را خریداری کنید ولی کالا به صورت دست نخورده و کاملا نو باقی مانده باشد! این کالا از درجه ی A است. کلمه استوک به معنای ته انباری میباشد اما همیشه این گونه نیست .

لپ تاپ استوک چگونه به بازار تزریق میشود؟

در جایی دیگر بعضی از برندهای اورجینال تولید کننده های لپ تاپ که میتوان HP و DELL و Lenovo ( همان IBMقبلی ) را نام برد دستگاههای اورجینال خود را به صورت استیجاری به شرکت مصرف کننده میدهند و بعد از ۳ سال که وارانتی دستگاها تمام شد آنها را جمع آوری کرده و دستگاهای نو که مدلهای بروزتر قبلی هستند را جایگزین آنها میکنند تمام دستگاهای جمع آوری شده به صورت پالتی به کشور امارات شهر شارژه فروخته شده و از آنجا دوباره به کشورهای درخواست کننده حمل میشوند .

در اینجا ما شاهد اقتصاد خوبی را شاهد هستیم از طرفی آن شرکت مصرف کننده همیشه از دستگاههای بروز استفاده میکند و از طرف دیگر شرکت تولید کننده همیشه مشتری برای دستگاههای تولید شده جدید خود دارد در اینجا شرکت تولید ککنده که دستگاههای قبلی را جمع آوری کرده اجازه فروش دستگاه دست دوم را ندارد و باید دستگاهها را کاملا بازیافت کند، بنابراین باید یک هزینه ای جهت کارگری که باید این کار را انجام دهد پرداخت نماید و دستگاههای سالم را اوراق کند ، پس این هزینه را از قیمت دستگاه کسر کرده و تمام آنها را از کشور خود خارج میکند و به فروش میرساند و نکته بسیار ظریف در اینجا میباشد که ، تنها قطعه ای ا ز دستگاه که قابل بازیافت نیست و مضر محیط زیست میباشد باطری لیتیومی لپ تاپ ها میباشد و به این روش هوشمندانه این باطریها را از کشور خود خارج میکند .

لپ تاپ های استوک اورجینال

همان گونه که گفته شد شرکتهای HP , DELL , Lenovo برندهای اورجینال تولید کننده لپ تاپ هستند ولی تمام لپ تاپ HP و یا DELL اورجینال نیستند و فقط HP از نوع EliteBook و ZBook  اورجینال میباشد و مارک DELL فقط نوع Latitude , Precision آن برند اورجینال شناخته میشود و مارک Lenovo فقط نوع Thinkpad آن جزء برندهای اصلی میباشد . خیلی آسان با یک نگاه ساده به سایتهای شرکت های گفته شده میتوان دید که قیمت این گونه دستگاهها بسیاربالا میباشد . در سال ۲۰۱۹ بالاترین کیفیت لپ تاپ نزد شرکت Lenovo  بود که در سال ۲۰۲۰ شرکت Hp از Lenovo پیشی گرفت و به رتبه نخست رسید .

برای هر نوع استفاده و بودجه ای یک لپ تاپ وجود دارد.و در حالی که برخی از مصرف کنندگان بهترین لپ تاپ ها را جستجو می کنند، برخی هم به یک برند خاص وفادار هستند. به همین دلیل است که همه ساله مارک های برتر را معرفی می کنیم و آنها را بر اساس طراحی، پشتیبانی فنی، کارایی و نوآوری رتبه بندی می کنیم.

Lenovo به مدت دو سال رتبه برتر را به خود اختصاص داده بود، اما برنده امسال ۲۰۲۰ ، HP است. در طی دوره آزمایشی شرکت های متخصص ، این شرکت موفق به کسب ۹ جایزه برای سیستم های پیشرو مانند  ۱۳-inch HP Spectre x360،  HP Envy 13t و  HP Chromebook x2 شده است. این شرکت از نوآوری هراسی نداشته و HP Spectre Folio نخستین لپ تاپ چرمی دنیا را تولید کرده است.

ایسوس، نیز مقام دوم را به خود اختصاص داده و دل در جایگاه سوم قرار دارد. اکنون به سراغ رتبه بندی بهترین و بدترین لپ تاپ های ۲۰۲۰ خواهیم رفت.

۱- لپتاپ های برند اچ پی -امتیاز ۸۶ از ۱۰۰ (۸۶/۱۰۰)

HP به لطف نقد و بررسی های قابل توجه، طراحی های خاص، نوآوری های چشمگیر و ارزش ها و انتخاب های برتر، در فهرست بهترین و بدترین برندهای لپ تاپ ما شماره یک را به خود اختصاص داده است.

۲- ایسوس (۸۳/۱۰۰)

همانطور که می دانید کسانی موفق خواهند شد که خطر کنند. ایسوس امسال به لطف نوآوری هایی که ارائه داده از جمله ScreenPad و ErgoLyft به مقام دوم رسید. طراحی لپ تاپ های ایسوس همچنان پر طرفدار هستند و این شرکت انتخاب گسترده ای از محصولات را به مشتریان خود ارائه می دهد.

۳- دل (۸۱/۱۰۰)

دل همچنان یکی از برندهای پیشرو متفکر است و برای سومین سال متوالی جایگاه سوم را در رده بندی های ما به خود اختصاص داده. این سازنده رایانه های شخصی اهل شهر آستین با لپ تاپ پریمیوم خود و برخی از ظریف ترین و جذاب ترین طراحی ها همچنان در بالای جدول باقی مانده است.

۴-آلین ور Alienware (امتیاز ۸۰ از ۱۰۰)

Alienware در رتبه بندی ما تازه وارد است و در مکان چهارم قرار دارد. فقط یک امتیاز از شرکت مادر خود کم دارد. Alienware که با لپ تاپ های گیمینگ خود شناخته شده است، نوآوری های زیادی ارائه کرده، از جمله طراحی نرم افزار  Command Center softwareآن.

۵- لنوو (۷۶/۱۰۰)

به دلیل چند امتیاز ضعیف و پشتیبانی فنی غیرمجاز، برند اول سال گذشته ما به مقام پنجم سقوط کرده است. اگرچه امسال برای Lenovo یک سال غیرقانونی بود اما به لطف برخی از ویژگی های جدید نوآورانه و انتخاب گسترده ای از لپ تاپ های موجود، این شرکت توانسته رتبه وسط رتبه بندی ما را بدست آورد.

۶- ریزر  (۷۵/۱۰۰)

ریزر در حال پیشرفت است. این برند با دو امتیاز صعود ، از رتبه هشتم به رتبه ششم رسیده. اما درخشش Razer نتیجه یک تلاش هماهنگ برای راضی نگه داشتن مشتریان خود بود است.

۷- ایسر (۷۵/۱۰۰)

بعد از کسب رتبه چهارم در سال ۲۰۱۸ ، ایسر امسال چند پله سقوط کرده است. این شرکت نوآوری های قدرتمندی را ارائه داده است (از جمله Acer Swift 7) و همچنان یکی از بهترین انتخاب های کلی از نظر گیمینگ و مین استریم برای هر بودجه ای خواهد بود. با این حال، لپ تاپ های Acer امسال نتایج متفاوتی را در بررسی های ما به دست آوردند و ما متوجه شدیم که برخی از طراحی های اخیر این شرکت کمبودهایی دارند.

۸- شیائومی (۷۴/۱۰۰)

اگر به دنبال بهترین قیمت ها هستید لپتاپ های شیائومی را پیشنهاد می کنیم. بخصوص سری Air که هم سبک و هم قدرتمند هستند. تنها نقطه ضعف این لبتاب ها کیفیت صفحه نمایش آنهاست که کمی از سایر برندها پایین تر است.

۹- مایکروسافت (۷۲/۱۰۰)

مایکروسافت امسال علیرغم ارائه ترکیب کاملی از لپ تاپ ها و تبلت ها، چندین پله سقوط کرده است. این شرکت همچنین با افزودن یک دستگاه، Surface Go، انتخاب خود را بهبود بخشیده است.

۱۰- هواوی (۷۰/۱۰۰)

در حالی که هواوی به تازگی فعالیت خود را شروع کرده، رتبه پایین آن در جدول امتیازها عجیب به نظر می رسد. ما MateBook X Pro 2018 را به دلیل ارزش، کارایی و طراحی آن بسیار دوست داریم، اما بدون در نظر گرفتن آن، انتخاب محدود و پشتیبانی فنی ناامید کننده باعث شده این برند در لیست بهترین و بدترین برندهای ما در رتبه شماره ۹ از ۱۲ قرار بگیرد.

۱۱-برند ام اس آی (۶۶/۱۰۰)

MSI بدترین نام تجاری در این نظرسنجی نبوده، اما رتبه دوم را از پایین به خود اختصاص داده است و این بیشتر به دلیل پشتیبانی فنی نامناسب آن و عدم تمایل شرکت به ارائه طرح های جدید بوده است.

۱۲- سامسونگ (۶۴/۱۰۰)

سامسونگ نه تنها خود را در پایین رده بندی های ما قرار داده، بلکه حتی سه امتیاز نسبت به سال گذشته نیز افت کرده است که البته جای تعجب ندارد. این برند به اندازه کافی به نوآوری لپ تاپ های خود و اطمینان از کیفیت عالی و مورد نیاز مصرف کنندگان و مشاغل اهمیت نمی دهد.

نحوه ارزیابی برندهای استوک

به هر برند لپ تاپ نمره ای بر اساس مقیاس ۱۰۰ اختصاص می یابد. امتیازها در پنج دسته داده می شوند: طراحی، نظر کاربران، پشتیبانی فنی / ضمانت، نوآوری و کارایی و انتخاب. در زیر درباره هر کدام توضیح می دهیم.

نظر کاربران (۴۰ امتیاز): مهمترین جنبه هر برند، کیفیت محصولات آن است. برای تعیین نمره دسته نظرات کاربران، برای هر برند میانگین امتیاز را در نظر گرفتیم، این میانگین امتیاز را به مقیاس ۴۰ امتیازی تبدیل کردیم و سپس در ازای هر نظر مثبت یک امتیاز ۰٫۷۵ به آن اضافه کردیم.

طراحی (۱۵ امتیاز): ما داوری خود را با توجه به بدنه، تزئینات، لبه ها و دستگاه پایه انجام داده ایم. هرچند که هیچ دو لپ تاپی دقیقاً یکسان نیستند و هر برند دارای یک زبان طراحی است که در خطوط تولیدی خود بکار می برد.

برند امتیاز کاربران طراحی پشتیبانی و ضمانت نوآوری کارایی و انتخاب امتیاز کل
HP ۳۶ ۱۴ ۱۳ ۹ ۱۴ ۸۶
Asus ۳۱ ۱۴ ۱۴ ۱۰ ۱۴ ۸۳
Dell ۳۰ ۱۳ ۱۶ ۸ ۱۴ ۸۱
Alienware ۳۴ ۱۲ ۱۶ ۹ ۹ ۸۰
Lenova ۲۹ ۱۲ ۱۱ ۹ ۱۵ ۷۶
Razer ۳۱ ۱۲ ۱۸ ۶ ۸ ۷۵
Acer ۲۷ ۱۲ ۱۴ ۸ ۱۴ ۷۵
Microsoft ۳۳ ۱۱ ۱۳ ۶ ۱۰ ۷۲
Huawei ۳۱ ۱۰ ۱۳ ۶ ۱۰ ۷۰
Apple ۳۰ ۱۰ ۱۸ ۴ ۷ ۶۹
MSI ۳۰ ۱۱ ۶ ۸ ۱۱ ۶۶
Sumsung ۲۷ ۸ ۱۵ ۵ ۹ ۶۴


پشتیبانی و ضمانت فنی (۲۰ امتیاز):
هنگام خرید لپ تاپ، می خواهید بدانید که آیا سازنده قصد دارد از دستگاه تولیدی خود پشتیبانی کند و در مشکلات فنی به شما کمک کند یا خیر. ما نمرات این گروه را اساساً بر اساس رتبه بندی های سالانه Showdown انجام دادیم. به این صورت که از مصرف کننده ها سوالات مختلفی می پرسیم. البته از بین ۲۰ امتیاز ۲ امتیاز براساس کیفیت ضمانت شرکت ها در نظر گرفته شده است.

نوآوری (۱۰ امتیاز): بازار لپ تاپ به سرعت در حال تغییر است، و اگر نخواهید رو به جلو حرکت کنید، از رقابت حذف خواهید شد. برای دسته نوآوری، ما بر اساس توانایی هر برند در پیشبرد بازار با پیاده سازی یا توسعه فناوری های جدید و همچنین با استفاده از ریسک پذیری، امتیاز دهی کردیم.

کارایی و انتخاب (۱۵ امتیاز): در این بخش به اینکه آیا تولید کننده به انواع مختلف خریدار توجه کرده و آیا محصولات برای شما مناسب هستند یا خیر توجه کرده ایم. در این دسته بندی امتیاز دهی بر اساس طیف گسترده ای از انواع لپ تاپ (ارزان قیمت، تجاری، گیمینگ و غیره) و ارائه قیمت های رقابتی صورت گرفته است.

مزایای لپ تاپ های استوک چیست؟

مهم ترین عامل برای انتخاب یک دستگاه استوک اختلاف قیمت بین لپ تاپ استوک وآکبند است . این تفاوت در کم ترین حالت از چند برابر شروع می شود و گاهی اوقات به دهها برابر می رسد یک دستگاه استوک به قیمت واقعی ۱۰ میلیون تومان احتمالا قیمت آکبند آن ۳۰ میلیون تومان به بالاست .

معایب لپ تاپ های استوک چیست ؟

لپ تاپ های استوک معمولا از نظر ظاهری دستگاه های ظریفی نیستند دلیل این نیز در کیفیت ساخت بسیار بالای قطعات ، مادربوردهای ۸ لایه و مقاومت بالای آن در استفاده های سنگین ،طولانی مدت و طول عمر بالاست.

درجه بندی لپ تاپ های استوک

استوک درجهA :

لپ تاپ های این رده دارای وضعیت ظاهری بسیار تمیز بوده و معمولا فاقد خط وخش می باشند ، حتی بعضی ها با نو فرقی ندارند .این کالا ها کم کارکرد بوده و کارکرد کمتر از ۶ ماه دارند.

استوک درجه B :

لپ تاپ های این رده دارای خط و خش ، ترک جزیی و کوچک و قابل گذشت هستند. خط وخش آن ها معمولا به چشم نمی آیند ،این کالا ها سالم و اصلی بوده و از نظر کارکرد ، عملکرد و سالم بودن هیچگونه تفاوتی با محصولات درجه ی A ندارند .

لازم به ذکر است لپ تاپ های استوک درجه ی B قیمتی کمتر از لپ تاپ های درجه A دارند و مقرون به صرفه تر هستند .