توضیحات
SSD چیست؟
در پاسخ به این سوال بایستی بگوییم دیسک الکترونیکی یا همان هارد SSD که چکیده ی عبارت Solid State Drive می باشد ، نسل جدید از هارد است که برای ذخیره سازی اطلاعات از آن استفاده می شود و چند سالیست که به بازار عرضه شده است و در بازه ی زمانی کمی ، به علت قابلیت های بسیار ارزشمندتری که نسبت به هاردهای HDD دارد خود را در بازار جا کرده و طرقداران زیادی را جذب خود کرده است .
ساختار پیاده سازی شده حافظه SSD به این صورت است که هیچ بخش متحرک و یا حتی دیسک چرخان را شامل نمیشوند و در واقع همین مورد تفاوت اصلی آنها با سایر هارد های ذخیره کنندهی اطلاعات به حساب میآید. این قطعه ها، مدار های مجتمعی هستند که مثل انواع مختلف مموری، اطلاعات را به سرعت بسیار زیاد میخوانند و بدون هیچ گونه استفادهای از نیرو هایی چون برق، آن اطلاعات را در خود ذخیره میکنند.در SSD اطلاعات در فلشهای مبتنی بر NAND ذخیره میشود، بهعبارتدیگر SSD برخلاف HDD هیچ قطعه مکانیکی ندارند و کاملاً الکترونیکی کار میکنند.
شما کاربران عزیز می توانید این نوع هارد ها را به طور دائم بر روی کیس با لپتاپ خود نصب کنید و از کیفیت این نوع هارد ها لذت ببرید .
تاریخچه هارد SSD
اولین SSD در سال ۱۹۸۸ توسط شرکت اینتل تولید شد. در سالهای اولیه استفاده از SDD آنقدر فراگیر نبود و فقط در مصرف نظامی یا شرکتهای فضایی کاربرد داشت این نوع هارد ها در ارتش امریکا برای حفظ بیشتر اطلاعات استفاده می شد ولی امروزه به صورت فراوان در بازار یافت میشود. چند سال بعد اولین حافظه فلش مبتنی بر NAND ساخته شد که باعث شد سرعت عملکرد آنها افزایش یابد و همچنین گرمای کمتری تولید بشود، به خاطر همین است که عمر باتری لپتاپهای مجهز به SSD نسبت به لپتاپهای مجهز به HDD بیشتر است. همانطور که گفتیم استفاده از SSD در سالهای اولیه ساختشان فراگیر نبود ولی رفتهرفته استفاده از حافظههای SSD فراگیرتر شد بهطوریکه امروزه توانستند جایگاه هارددیسکهای HDD را تصاحب کنند.
انواع هارد SSD
حالا که کمی با هارد SSD آشنا شدید بهتر است باید بدانید که انواع مختلفی SSD موجود است:
-
“SSD 2.5
این نوع SSD معمولاً در رایانههای شخصی و لپتاپهای شما استفاده میشود. جالبه که بدانید ابعاد این مدل ۲.۷۵ اینچ (CM۶.۳۵) است. بااینکه باگذشت زمان امکان نصب این درایوها تکامل پیدا کرد ولی همچنان نیازی نبود که SSDها آنقدر بزرگ باشند به همین دلیل سازندگان SSD اولین قدمشان برای کوچک کردن حافظهها برداشتند.
-
M.SATA
همان MINI SATA است که نسبت به درایوهای ۲٫۵ اینچی کوچکتر هستند. این درایوها مبتنی بر SATA هستند و همچنان در بازار وجود دارند، چون چندین سال پیش در لپتاپها استفاده میشدند و امروزه تقاضا برای افزایش ظرفیت آنها وجود دارد. (باید دقت کنید که این مدل را با نوع بعدی که M2 نام دارد اشتباه نگیرید).برای مثال لپ تاپ هایی از جمله Dell Latitude E7440 , HP Elitebook Workstation 8570w , Dell Precision M4800 , Thinkpad T430 قابلیت ساپورت این قطعه را دارند.
-
M2.SSD
هارد M.2 SSD یک نوع هارد SSD است که سرعت بسیار بیشتری از هاردهای معمولی SSD دارد و همچنین قیمت آنها گرانتر است. لپ تاپ های جدید از M.2 SSD استفاده می کنند زیرا فضای کمتری نسبت به SSD های 2.5 اینچی می گیرد. حجم فضای ذخیره سازی هارد M.2 می تواند تا 2 ترابایت نیز افزایش داشته باشد.HP Elitebook 840G1 , HP Zbook G3 , Zbook G2 , Revolve 810 , Dell Precision 5520 , Thinkpad T440p را میتوان از لپ تاپ های با قابلیت داشتن این قطعه قلمداد کرد.
مزیت هارد SSD چیست؟
حافظه SSD مزیت های بسیاری دارند که همین عامل باعث شده تا طرفداران بسیاری در این روزها داشته باشند. هنگام مقایسه SSD و HDD ، درایوهای حالت جامد (SSD) واقعاً می درخشند.در ادامه به چند مورد از مهمترین مزیت های آن خواهیم پرداخت:
سرعت بالا:
حافظه SSD به نسبت هارد های HDD از سرعت بسیار زیادی برخوردارند. حتی سریعترین ۱۵K HDD نیز نمی تواند با عملکرد SSD های NAND flash رقابت کند.سرعت کپی و بارگزاری اطلاعات یکی از گزینه های اصلی است که مد نظر کاربران قرار دارد و این ویژگی در هارد های نسل جدید بسیار بهتر از هارد های نسل قدیم است .
مقاوت در برابر ضربات:
عدم وجود ابزار مکانیکی در این هارد ها باعث شده است که متقاضیان زیادی مجذوب این نوع هارد شوند و از آنجا که در ساختار پیاده سازی شده این نوع از هاردها، دیسک چرخان و متحرک وجود ندارد، مقاومتشان در برابر ضربات بسیار بالا بوده و صاحبان آنها دیگر نگران از بین رفتن اطلاعات مهم خود بر اثر اصابت نخواهند بود.
دیلی های بسیار کم و عملکرد کاملا بی صدا:
کم کردن تایم بوت یعنی بالا آمدن رایانه به طور قابل توجه، اجرا و هم چنین بارگذاری انواع مختلف نرم افزارها به شکل فوری از جمله مزایای فاحش SSD می باشد.
مصرف کم انرژی:
HDD هایی که قطعات مکانیکی را جابجا می کنند، به انرژی بیشتری نسبت به مقدار کم جریان الکتریکی منتقل شده از سلول های حافظه SSD نیاز دارند.
دوام متناسب:
مقایسه دوام SSD و HDD پیچیده تر از آن چیزی است که به نظر می رسد. قطعات مکانیکی HDD و سطح درایو نسبت به SSD در معرض آسیب محیطی هستند ، اگرچه فناوری جدید هارد دیسک های ضد ضربه در برابر ضربه های فیزیکی است. و SSD ها نمی توانند برای مدت طولانی بدون نشتی خاموش شوند ، اما HDD های خاموش می توانند دهه ها در محیط های تحت کنترل محیط زیست دوام بیاورند. با این وجود ، دوام SSD به لطف هوش ذخیره سازی اضافه شده به کنترل در حال رشد است. این فن آوری ها از SSD در برابر نشت داده یا خرابی محافظت می کنند و شامل کد تصحیح خطا (ECC) ، جمع آوری زباله و ذخیره خواندن و نوشتن می شوند.
تفاوت هارد SSD با HDD چیست؟
در راستای بررسی فرق هارد SSD با HDD بایستی گفت دیسکهای سخت سنتی (HDD) از صفحات چرخانی برخوردار هستند که اطلاعات را روی آن ها ذخیره می کنند. بنابراین هر تایمی که رایانه قصد کند به اطلاعاتی دسترسی پیدا کند، یک سر سوزنی به مکان استقرار اطلاعات رفته، آن را خوانده و نهایتا اطلاعات مربوطه را در اختیار رایانه میگذارد.در ادامه باهم بیشتر در این باره میخوانیم.
این نوع هارد ها جزو قدیمی ترین هارد ها و حتی اولین دیسک های ذخیره سازی اطلاعات محسوب می شوند ، حتی قدمت این نوع هارد ها به 60 سال پیش نیز می رسد .
پس از ریختن اطلاعات بر روی هاردهای HDD ، بعد از خاموش کردن سیستم اطلاعات از بین نمی رفت و عامل این قضیه پوشش مغناطیسی بر روی پلتر است که روی پلتر کشیده شده است و زمانی که شما قصد دسترسی به اطلاعات خود را دارید ، قطعه ای به نام هد ، به کمک بازوی مکانیکی می اید و اطلاعات را از روی پلتر دریافت میکند و بر روی صفحه ی نمایشگر به نمایش می گذارد . بهتر است به ادامه ی ویژگی ها و معایب هارد های SSD و HDD توجه فرمایید .
نقاط ضعف HDD:
این نوع هارد ها مشکلات ناخواسته ای را به وجود می اورند و در مقابل ضربه و افتادن از ارتفاع بسیار حساس هستند و ممکن است با کوچکترین اتفاقی ، هارد شما به همراه اطلاعاتش از بین برود که در هارد های SSD اینگونه نمی باشد . همچنین برد هارد های HDD بسیار مشکل ساز هستند و امکان سوختن انها بسیار زیاد است . عواملی که سبب سوختن برد هارد می شود عبارتند از : ضربه خوردن ، نوسان برق ، خیس شدن و … میباشد و هنگامی که برد می سوزد و یا نیم سوز میشود ، شما دیگر به اطلاعات هارد خود دسترسی ندارید و با مشکل مواجه می شوید .
حساسیت هارد های HDD به گونه ای است که زمانی که هارد به سیستم متصل است ، با کوچکترین تکانی اطلاعات شما از بین میرود و هارد شما دچار اسیب می شود . دانستن ویژگی ها و معایب هارد های SSD و HDD بسیار مفید است و به اطلاعات شما در زمینه هارد می افزاید .
نقاط ضعف هارد SSD چیست؟
در عین حال که هارد SSD مزیت هایی دارد، نقاط ضعفی هم دارد که باید به آنها اشاره شود. در زیر سه مورد از نقاط ضعف این هارد های پر طرفدار آورده شده است:
-
بازیابی نکردن اطلاعات:
یکی از اصلی ترین نقطه ضعفهای هارد SSD، نداشتن قابلیت بازیابی اطلاعات به حساب میآید. بیشتر لپ تاپ های امروزی از این نوع هارد استفاده میکنند . هنگامی که دیسک HDD از کار میافتد، کارشناسان غالبا قادر هستند دست کم تا حدودی داده ها را بازیابی کنند که البته این امر خود نیز وابسته به عواملی که موجب خرابی شده اند و هم چنین شرایط فیزیکی دیسک ها است که این قابلیت در هاردSSD وجود ندارد.
-
میزان دفعات نوشتن:
نقطه ضعف بعدی هارد SSD، عمر مفید آنها است که با توجه به Write Cycle تعداد دفعات نوشتن در مقایسه با دیسکهای HDD به نسبت از عمر کم تری بهره میبرد.
-
ظرفیت:
هم اکنون هارد SSD با در نظر گرفتن ظرفیت، قابلیت رقابت با دیسک HDD را ندارد اما قطعا این قبیل محدودیتها موقتی هستند و در آینده ای نه چندان دور مرتفع خواهند شد.
نتیجه گیری
اگر قیمت برایتان اهمیت ندارد و سرعت سیستم برایتان در اولویت است، حافظههای SSD گزینه بسیار خوبی است. امتحان کنید و شک نکنید که پشیمان نخواهید شد.امیدواریم این مقاله برایتان آموزنده باشد و اگر سؤالی در این خصوص دارید در پایین همین مقاله آن را مطرح کنید تا در حل ابهام کمکتون کنیم.
یک پایه لپ تاب HP PROBOK فول کیبورد در حد نو دارم آیا خریدارید
سلام با اقای یزدخواستی تماس برقرار کنید
درود بر شما
در خدمت هستم !
درود دوست من
لطفا عکسش را برام ایمل کن تا بررسی کنم
acc.topvision@gmail.com
256 سامسونگ موجود هست؟
بله با یک سال گارانتی